In november 2018 wilden we er graag weer even tussenuit, en aangezien een midweekje ‘Enjoy Hotels’ een paar jaar gelden erg goed was bevallen, kwamen we uit bij Enjoy Hotel Erica‘ in Treis-Karden **. We troffen het met het weer, alhoewel het de eerste dag vrij nevelig was, en we tijdens de rit naar Treis-Karden soms niet meer zagen dan wat vage indrukken van het landschap om ons heen.

Uitzicht vanaf de brug Treis-Karden. Het gele gebouw is hotel Erica. Klik op de tekening voor een vergroting.

Desondanks mochten we vanaf de brug die Treis met Karden verbindt, genieten van een adembenemend mooi uitzicht .
Alsof je in een sprookje terecht bent gekomen.
zie tekening

Ik ben ook vrij praktisch ingesteld en na een blik op de bergachtige omgeving, vroeg ik me af of mijn ongeoefende benen wel opgewassen waren tegen al die hoge klimmetjes. Want laten we wel wezen, op het platteland in Brabant mag je blij zijn als je na 10 kilometer 20 meter hebt ‘mogen klimmen’ 😉

Hotel Erica**
In Hotel Erica werden we gastvrij ontvangen met broodjes en een kopje koffie. Onze hotelkamer was compact, maar comfortabel en bood een mooi uitzicht op de Moezel, We voelden ons er direct thuis, alhoewel ik zo’n beetje de Benjamin van het gezelschap bleek te zijn. En dat wil wat zeggen omdat ik ook niet meer zo groen achter de oren ben. Het verbaasde me wel, omdat de wandelroutes die we ontvingen over het algemeen beter geschikt leken voor jongere benen.  En ook de wandelroutes die wij later appten, logen er niet om. ’14 kilometer, voelt als 25 km, 300 hoogtemeters, wandeltijd ca. 5,5 uur ...’ 🙂 dan weet je het wel. Het verwonderde mij dus niet dat Bart en ik het enige koppel waren dat bijna elke dag een wandeling op de agenda had staan.

** ik verdien hier niet aan, maar als iets goed is, vermeld ik het gewoon!. Ook vond ik de app Gast Land Schaften heel handig, in combinatie met de routes die je kunt downloaden op bijvoorbeeld https://www.ich-geh-wandern.de/buchsbaumwanderweg-mosel


Mooi wandelgebied, wel pittig

Via de app van Gast Land Schaften vonden wij verschillende wandelroutes die ik wel aandurfde en achteraf hebben wij daar ook geen spijt van gehad.  De app leidde ons onder meer naar het feeërieke ‘burg Eltz’ .
Een prachtige wandeling, vrij stijl wel, via het Kreutz-pad, maar indrukwekkend omdat na elke 300 meter een kapelletje te vinden is met een afbeelding van de kruistocht van Jezus van Nazareth.
Ik vond het af en toe best zwaar -zeg ik nu nog  nahijgend- 🙂 , maar toch had ik het uitzicht niet willen missen.
Tijdens de afdaling heb je namelijk een schitterend uitzicht op de Burg Eltz. -zie tekening.

De burcht  is blijkbaar één van de mooiste en best bewaard gebleven -sprookjes- burchten van Duitsland. Er werd 500 jaar lang aan gebouwd waardoor zowel middeleeuwse alsook gebouwen in Renaissance stijl ontstonden.
Ik begreep dat een bezoek meer dan de moeite waard is. Wij hadden echter pech omdat de burcht begin november haar poorten sluit.

Ellenz-Poltersdorf
Een andere wandeling leidde naar de omgeving rondom Ellenz-Poltersdorf. Over dit plaatsje valt helaas niet heel veel te vertellen, behalve dat het een ideale startplek is voor een mooie wandeling. En na -wederom wat klimmetjes-  is het uitzicht prachtig.
Helaas liepen we tijdens het jachtseizoen in een jachtgebied .. dus hebben we onze wandeling een beetje ingekort. Van al dat geknal, word je ook niet echt vrolijk. En ook al had ik een rood jasje aan … ik voelde me toch opgejaagd wild 😮

 

Tekening: Uitzicht op Ellenz-Poltersdorf

Tijdens ons verblijf in hotel Erica, hoorden wij van ons tafelgezelschap ** dat zij een bezoek hadden gebracht aan het stadje Cochem.
Dat was hen erg goed bevallen, dus besloten we onze wandeling af te ronden met een kort bezoek aan deze schilderachtige stad.

Cochem

Cochem is een toeristenstadje bij uitstek, en bekend vanwege het wijngebied. Hoog boven het stadje toornt de wereldberoemde Reichsburg-zie tekening onderaan. De burcht werd rond 1020 gebouwd en zo’n 600 jaar later door Franse legertroepen bijna geheel verwoest. De heropbouw liet op zich wachten.  Later, in 1801 vond Napoleon het er blijkbaar wel goed toeven tijdens zijn oorlog met de Duitse landen. Rare jongens die Fransen..

Dat is allemaal verleden tijd. Alles staat weer overeind, en wij vonden het een heel gezellig stadje. Nogal druk, maar dat is ook een verademing na het verlaten wandelgebied rondom de Moezel.  Veel zin om te lopen, hadden we niet meer, dus zochten we een plekje waar onze benen rust kregen en onze magen gevuld werden. Cafe Bistro Filou bood uitkomst! Bart bestelde een fruitige Küchen die zo goed smaakte, dat we ook een stuk lieten inpakken voor ‘ons mam’ 🙂
Ik gaf de voorkeur aan een lekkere Riesling. Je zit nu eenmaal in een wijngebied, niet dan? En al die zoetigheid -hoe heerlijk het er dan ook uitzag-  is aan mij niet besteed.

Hotel Erica, Treis-Karden
Moe en voldaan keerden we terug naar hotel Erica. Dat voelde als een warm bad, alhoewel we ons moesten behelpen met een douche 🙂 . Sorry, flauw grapje 😛
Het hotel zorgt ’s avonds -of je nu wil of niet-  voor het nodige vertier.
Zoals een quiz-avond (leuk), Oud Hollandse Spelen (minder leuk, sjoelbakken enz)  en een wijnproeverij in Weingut Otto Knaup (aanrader!!) -zie linkje.

Daarnaast troffen we het met ons tafelgezelschap, We hebben heerlijk gegeten, maar ook gelachen met de koppels links en rechts van ons. En tja, na een paar dagen, werden ook de minder aangename levenservaringen aangehaald. Ik vond het jammer dat we 5 dagen later afscheid moesten nemen.
Wordt vervolgd wat mij betreft!

**Enjoy Hotels wijst je namelijk een tafel toe, en daar moet je je hele verblijf aanschuiven. Dus je hebt altijd hetzelfde tafelgezelschap. Wij hadden er geen problemen mee, want wij troffen het met ons gezelschap!