Uitzicht vanaf de brug Treis-Karden.
Het gele gebouw is hotel Erica. 

Treiskarden, Duitsland. Hotel Erica

Volledige tekening Treiskarden, Duitsland. Hotel Erica

Gezellig verblijf in hotel Erica te Treis-Karden (deelstaat Rijnland-Palts)

In november 2018 wilden we er graag weer even tussenuit, en aangezien een midweekje ‘Enjoy Hotels’ een paar jaar gelden erg goed was bevallen, kwamen we uit bij Enjoy Hotel Erica in Treis-Karden **. We troffen het met het weer, alhoewel het de eerste dag vrij nevelig was, en we tijdens de rit naar Treis-Karden soms niet meer zagen dan wat vage indrukken van het landschap om ons heen.

Desondanks mochten we vanaf de brug die Treis met Karden verbindt, genieten van een adembenemend mooi uitzicht .
Alsof je in een sprookje terecht bent gekomen. Zie tekening bovenaan.

Kasteel burg-Eltz, net een sprookje

Tekening: Het feeërieke ‘burg Eltz’

Toch maakte ik me ook een beetje zorgen, want na een blik op de bergachtige omgeving, vroeg ik me af of mijn ongeoefende benen wel opgewassen waren tegen al die hoge klimmetjes. Laten we wel wezen, op het Brabantse platteland mag je blij zijn als je na 10 kilometer 20 meter hebt ‘mogen klimmen’ 😉

Hotel Erica**
In Hotel Erica werden we gastvrij ontvangen met broodjes en een kopje koffie. Onze hotelkamer was compact, maar comfortabel en bood een mooi uitzicht op de Moezel, We voelden ons er direct thuis, alhoewel ik zo’n beetje de Benjamin van het gezelschap bleek te zijn. En dat wil wat zeggen omdat ik ook niet meer zo groen achter de oren ben. Het verbaasde me ietwat, omdat de wandelroutes die we ontvingen over het algemeen beter geschikt leken voor jongere benen.  En ook de wandelroutes die wij later appten, logen er niet om. ’14 kilometer, voelt als 25 km, 300 hoogtemeters, wandeltijd ca. 5,5 uur ...’ 🙂 dan weet je het wel. Het verwonderde mij dus niet dat Bart en ik het enige koppel waren dat bijna elke dag een wandeling op de agenda had staan. De rest van het gezelschap troffen we bij thuiskomst veelal kaartend aan, met volle teugen genietend van hun all-inclusive drankjes.

Handige apps zijn soms onmisbaar!
Via de app van Gast Land Schaften vonden wij verschillende wandelroutes die ik wel aandurfde en achteraf hebben wij daar ook geen spijt van gehad.  De app leidde ons onder meer naar het feeërieke ‘burg Eltz’ .
Een prachtige wandeling, vrij stijl wel, via het Kreutz-pad, maar indrukwekkend omdat na elke 300 meter een kapelletje te vinden is met een afbeelding van de kruistocht van Jezus van Nazareth.
Ik vond het af en toe best zwaar -zeg ik nog nahijgend- , maar toch had ik het niet willen missen.
Tijdens de afdaling heb je namelijk een schitterend uitzicht op de Burg Eltz -zie tekening.

Burg Eltz

De burcht  is blijkbaar één van de mooiste en best bewaard gebleven -sprookjes- burchten van Duitsland. Er werd 500 jaar lang aan gebouwd waardoor zowel middeleeuwse alsook gebouwen in Renaissance stijl ontstonden.
Ik begreep dat een bezoek meer dan de moeite waard is. Wij hadden echter pech omdat de burcht begin november haar poorten sluit.

Mooi uitzicht Ellens-Poltersdorf, wijnbouwEllenz-Poltersdorf

Een andere wandeling leidde naar de omgeving rondom Ellenz-Poltersdorf. Over dit plaatsje valt helaas niet heel veel te vertellen, behalve dat het een ideale startplek is voor een mooie wandeling. En na -wederom wat klimmetjes-  is het uitzicht prachtig.
Helaas liepen we tijdens het jachtseizoen in een jachtgebied .. dus hebben we onze wandeling een beetje ingekort. Van al dat geknal, word je ook niet echt vrolijk. En ook al had ik een rood jasje aan … ik voelde me toch opgejaagd wild 😮

Tekening: Uitzicht op Ellenz-Poltersdorf

Cochem

Wij hadden van ons tafelgezelschap in hotel Erica gehoord dat zij een bezoek hadden gebracht aan het stadje Cochem.
Dat was hen erg goed bevallen, dus besloten we onze wandeling af te ronden met een kort bezoek aan deze schilderachtige stad.

Cochem

Reichsburg in Cochem, met kat

Reichsburg in Cochem, met kat

Cochem is een toeristenstadje bij uitstek, en bekend vanwege het wijngebied. Hoog boven het stadje toornt de wereldberoemde Reichsburg-zie tekening onderaan. De burcht werd rond 1020 gebouwd en zo’n 600 jaar later door Franse legertroepen bijna geheel verwoest. De heropbouw liet op zich wachten.  Later, in 1801 vond Napoleon het er blijkbaar wel goed toeven tijdens zijn oorlog met de Duitse landen. Rare jongens die Fransen..

Dat is allemaal verleden tijd. Alles staat weer overeind, en wij vonden het een heel gezellig stadje. Nogal druk, maar dat is ook een verademing na het verlaten wandelgebied rondom de Moezel.  Veel zin om te lopen, hadden we niet meer, dus zochten we een plekje waar onze benen rust kregen en onze magen gevuld werden. Cafe Bistro Filou bood uitkomst! Bart bestelde een fruitige Küchen die zo goed smaakte, dat we ook een stuk lieten inpakken voor ‘ons mam’ 🙂
Ik gaf de voorkeur aan een lekkere Riesling. Je zit nu eenmaal in een wijngebied, niet dan? En al die zoetigheid -hoe heerlijk het er ook uitziet-  is aan mij niet besteed.

Vertier
Het hotel zorgt ‘s avonds -of je nu wil of niet-  voor het nodige vertier.
Zoals een quiz-avond (leuk), Oud Hollandse Spelen (minder leuk, sjoelbakken enz)  en een wijnproeverij in Weingut Otto Knaup (aanrader!!) -zie linkje.

Daarnaast troffen we het met ons tafelgezelschap, We hebben heerlijk gegeten, maar ook gelachen met de koppels links en rechts van ons. En tja, na een paar dagen, werden ook de minder aangename levenservaringen aangehaald. Ik vond het jammer dat we 5 dagen later afscheid moesten nemen. Wordt vervolgd wat mij betreft!

Update november 2020: Helaas kan ik het hotel niet meer vinden op de website van Enjoy Hotels. Dus denk ik dat het gesloten is. Und das ist schade … 

Over Karen Nijst

Als webontwikkelaar (Kahlo Websites Hapert) zit ik veel achter de computer. Maar tijdens de vrije uurtjes teken en schrijf ik graag én zo vaak mogelijk. De laatste jaren steeds vaker op de IPAD Pro. Ik maak dan vaak gebruik van Iphone foto's, echter nooit met de bedoeling deze exact te kopiëren.
Ik vind het juist een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven (tenzij het een portret is natuurlijk). Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mooi wandelgebied, maar best pittig!

Via de app van Gast Land Schaften vonden wij verschillende wandelroutes die ik wel aandurfde en achteraf hebben wij daar ook geen spijt van gehad.  De app leidde ons onder meer naar het feeërieke ‘burg Eltz’ .

** ik krijg geen geld voor deze blog: als iets goed is … vermeld ik het gewoon!
Ook vond ik de app Gast Land Schaften heel handig, in combinatie met de routes die je kunt downloaden op bijvoorbeeld:

Chat openen
Leuk dat je hier bent! Als je een vraag hebt, laat het weten!