Sagen en mythen-krabbeltje, Narcissus

LinkedinFacebookTwitterWhatsApp
Narciscus
Narciscus, klik voor een vergroting

Onderwerp: Karens Krabbels

Er leefde eens een beeldschone  jongen die Narcissus heette.
Hij had dikke gouden krullen die dansten op zijn schouders en ogen die straalden als sterren. Hij was zongebruind en gespierd omdat hij blootvoets (**hier zou ik reclame kunnen maken voor  sportschoenen)  door de bossen en varens rende, op de rotsen klom, vergezeld door vlinders, vogels en andere dieren. Want andere wezens vertrouwde hij niet. (reclame voor mensen die vechten voor de dierenrechten, of mensen die zich bedreigd voelen door die dierenrechten)
Hij was het liefst alleen. Mensen vond hij maar niets.  (reclame voor de rechten van de mens)

En daarom negeerde hij de nimfen in het bos, die hem teveel aan de mensen deden denken. Eén van de nimfen was helaas smoorverliefd op Narcissus. Ze verlangde naar hem, smachtte en wachtte op hem, en ontpopte zich als een echte stalker, (reclame van de politie) maar het lukte haar niet hem te bereiken.
Ze kon niet meer eten, ze kon niet meer fitnessen, mindfulness (reclame voor verlatingsangst) werkte niet en dus kon zij ook niet slapen. Ze werd doorschijnend. En op het laatst verdween ze helemaal… alleen haar stem bleef nog over als een ECHO (reclame voor stemtherapie).

De andere nimfen weenden, rouwden en werden onredelijk boos (reclame over de overgang) waarop zij Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid vroegen om Narcissus te straffen. Aphrodite voelde daar vreemd genoeg wel wat voor en zo kwam het dat Narcissus op een dag vreselijke dorst kreeg en een bron opzocht om water te drinken. Hij knielde in het gras en wilde het water met zijn handen opscheppen, toen hij plotseling een wonderschone jongen zag. Narcissus werd op slag verliefd op zijn spiegelbeeld. (reclame voor spiegels)

Hij bleef lange tijd staren, verdiept in de weerspiegeling van zijn gelaat en voelde iets wat hij nog nooit had gevoeld. Narcissus wilde deze prachtige jongen een kus geven. Hij boog voorover en drukte zijn lippen op het water, verloor zijn evenwicht en verdronk! (reclame voor duikapparatuur)
(Noot: Dat krijg je van al dat rennen natuurlijk, blijkbaar was hij nog nooit een meertje tegengekomen 😛 )

De nimfen schrokken ervan, want dit hadden ze nu ook weer niet gewild. Ze zochten overal naar het dode lichaam van Narcissus, (reclame voor een uitvaartmaatschappij) maar konden het niet vinden. Het enige wat ze vonden was een prachtige gele bloem met een lange sierlijke steel: de narcis.

En wat leren wij hiervan? Narcissus had groot gelijk, mensen zijn soms niet te vertrouwen  😛
(reclame voor een goede therapeut)

Onderwerp: Karens Krabbels

narcis